Abszurd csomagolás

Becslések szerint 2020-ban már 500 millió tonna műanyagot fogunk termelni, ennyi műanyag szemét lebontására pedig körülbelül 600 évre lenne szükség.

Becslések szerint 2020-ban már 500 millió tonna műanyagot fogunk termelni, ennyi műanyag szemét lebontására pedig körülbelül 600 évre lenne szükség. Közben szép lassan belefulladunk a nagyrészt felesleges csomagolás által termelt szemétbe. A klímakutatók, környezetvédők és mindenki, aki a témával kicsit is foglalkozott már, riadót fújt. A műanyag termelés és ezáltal a hulladék csökkentésére azonnal szükség lenne. De egyelőre sokszor úgy tűnik, mintha épp az ellenkezőjét tennénk annak, mint amit a Föld érdekében kellene.

A műanyag tálcára lefóliázott egy darab avokádó, műanyag dobozba és nejlonba árult burgonya, nejlonnal és hálóval védett pomelo: mind az ész nélküli, abszurd csomagolások klasszikus példái. A csomagolásmentes jövő még nagyon messze van, bár vannak nagy áruházláncok, ahol beszüntetik az egyszer használatos zacskókat és mi is odafigyelhetünk arra, hogy ne vásároljunk előre becsomagolt zöldséget vagy gyümölcsöt.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legutóbbi keratív bejegyzések

Világszemlélet keratív módón: Művészetet érintő témákban vélemény és álláspont, kicsit keratív, és nem kevésbé kreatív hozzáállással.

Legutóbbi keratív alkotások

Színeket lakásba, irpdába, belső falfelületekre, magadnak vagy ajándékba is adhatod, akár esküvőre is.